Review The Walking Dead (6×15) ‘East’

REVIEW – EAST

‘East’ is de vijftiende aflevering van het zesde seizoen van The Walking Dead.

Opgelet voor spoilers! Verder lezen op eigen risico.

‘East’ begint op een erg mysterieuze manier. We zien een ingeslagen ruit, een lekke band en een plas bloed. Plots wordt er ingezoomd op Carol’s zilveren kruisje. Is dit een voorbode van Carol’s dood? De laatste keer wanneer een aflevering op deze manier begon, was bij ‘What Happened and What’s Going on’. Herinner je nog het bloed dat druppelde op een kadertje? Het is die beruchte aflevering die resulteerde in de dood van Tyreese.. 

the-walking-dead-s06e15-east-review.jpg
AMC

We beginnen waar we de vorige keer geëindigd waren: het vertrek van Carol. We zien hoe moeilijk ze het heeft met het verwerken van alles wat er de afgelopen periode gebeurd is. Ze besluit om alles en iedereen achter te laten en een nieuw leven te starten. Ondertussen horen we het bekende ‘It’s All Over‘ van Johnny Cash.

It’s All Over, It’s All Over
So forget her [It’s All Over]
Stop your cryin’
Turn around and let her go.

Tijdens het nummer zien we hoe moeilijk Rosita het nog heeft met de prille relatie tussen Abraham en Sasha, hoe Maggie en Glenn een warme douche nemen en hoe Daryl met zichzelf worstelt na de dood van Denise. Toch focust het nummer vooral op Carol. We moeten haar proberen te vergeten en haar laten gaan. Zijn dat profetische woorden? Of is het Maggie waarover Johnny Cash zingt en moet Glenn Maggie proberen te vergeten… ? Only time will tell.

Rick en Michonne genieten van de oogst van de Hilltop-gemeenschap en uiteraard ook van elkaar. Het blijft toch nog wat vreemd aanvoelen om de twee zo samen te zien, maar ik sta open voor verrassingen. Daryl beslist om net zoals Carol Alexandria in allerijl te verlaten, alhoewel hij wel van plan is om terug te keren. Hij wil zich wreken op Dwight, die vorige aflevering de onfortuinlijke Denise om het leven bracht. Glenn en Michonne weten dat dit fout zal aflopen en vluchten hem achterna. Ook Rosita beslist op de laatste seconde om mee te gaan. Zij weet immers waar Dwight en zijn groep zich kunnen bevinden.

The.Walking.Dead.S06E15.jpg
AMC

Rick komt er ondertussen achter dat Carol van de aardbodem verdwenen is. Samen met Morgan beslist hij om haar op te zoeken en ze ervan te overtuigen om in Alexandria te blijven. In nog geen 5 minuten hebben er liefst zes personages Alexandria verlaten, net nu dat een aanval erg imminent is.

Plots zien we een auto, doorboord met buizen en stokken, op de baan rijden. We komen dus toch nog te weten waar Carol nu eigenlijk naar toe aan het gaan is. Al vlug ondervindt ze een obstakel op haar pad en wordt er door een rivaliserende groep op haar banden geschoten. Zouden het Saviors zijn? De mannen bedreigen Carol en eisen van haar dat ze hen binnenlaten in Alexandria. Opnieuw past Carol haar geheime truc toe en veinst ze een hyperventilatie. De mannen aanschouwen haar meteen als een ‘zwakke vrouw’ en zien een aanval in de verste verte nog niet aankomen. Carol waarschuwt hen nochtans voor hun leven, maar wie niet horen wil, moet maar voelen. Badass Carol schiet vier mannen in geen tijd dood en steelt vervolgens hun wapens. Één van de overlevende mannen probeert haar uit te schakelen, maar Carol weet alweer haar mannetje te staan.

AMC_TWD_615_TAS-800x450.jpg
AMC

Rick en Morgan rijden oostwaarts want daar zit Carol volgens Morgan. Het valt ons meteen op hoe verschillend de gedachtegang tussen Rick en Morgan is. Morgan is het van het principe ‘al het leven is kostbaar’, terwijl Rick liever geen risico meer neemt. Beide mannen kunnen we gelijk geven, maar hun ideologieën botsen enorm. Plotseling zien ze de wagen van Carol op de weg. Morgan merkt een spoor van bloed op en overtuigt Rick om het te volgen. Misschien leidt het wel naar Carol..

We zien dat nog één van de mannen uit de groep die Carol aanviel het overleefd heeft. Hij vindt Carol’s kruisje en besluit om Morgan en Rick achterna te gaan. Dit krijgt ongetwijfeld nog een staartje. Ondertussen vrezen Morgan en Rick voor Carol’s leven wanneer ze een walker aantreffen die langs achter wat op haar gelijkt. Gelukkig blijkt het Carol niet te zijn. Wel ontdekken ze een boerderij waar een man voor zijn leven rent. Opnieuw probeert Morgan Rick te overtuigen om niet zo snel een oordeel te vellen. Misschien was het wel iemand van de Hilltop. Morgan vertelt vervolgens hoe hij een lid van de Wolven gevangenhield en trachtte om hem te veranderen. Uiteindelijk was het hem gelukt, want de man redde op zijn beurt Denise’s leven. Rick is even sprakeloos..

Uiteindelijk besluit Morgan om alleen verder op zoek te gaan naar Carol. Hij wil niet dat Rick op hem blijft wachten en stelt hem vervolgens gerust. Rick gaat akkoord en neemt (tijdelijk) afscheid van Morgan.

walkingdead6.15.1.png
AMC

We keren even terug naar Glenn, Rosita en Michonne. De drie vinden Daryl al snel terug en proberen hem tegen te houden. Daryl is weer zijn koppige zelve en zet zijn reis verder. Dit keer vertrekt hij niet alleen, maar wordt hij bijgestaan door Rosita. Er zit wel chemie tussen die twee. Wie weet bloeit er nog iets tussen hen volgend seizoen!

Het leven in Alexandria gaat zijn gewone gangetje. Maggie brengt wat tijd met Enid door, die overigens ook nog eens goed blijkt te zijn in het knippen van haar. Alexandria mist trouwens een kapster nu dat Jessie gestorven is! Het is een vreemd beeld, Maggie met een kort kopje. Het staat haar zeker niet mis. Plotseling krijgt ze pijnlijke weeën en kreunt ze van de pijn. Krijgt ze een miskraam? En wat als haar baby’tje doodgeboren blijkt te zijn? Zou het dan ook al meteen een Walker worden?

Het beste uit deze aflevering wordt gehouden tot op het einde. Michonne en Glenn besluiten om maar terug te gaan naar Alexandria. Daryl blijft immers koppig volhouden. Al vlug worden ze ontdekt door Dwight. Problemen gegarandeerd!

5-things-we-learned-from-the-walking-dead-episode-6-15-east-908438
AMC

Glenn en Michonne worden vastgeketend. Gelukkig ligt Daryl op de loer en probeert hen te redden uit de klauwen van Dwight. Dwight is hem helaas te snel af en richt het pistool op Daryl. Geheel onverwacht schiet hij ook op hem en zien we een (overdreven) hoeveelheid bloed op het scherm. Einde.

the-walking-dead-s06e15-east-019-1
AMC

De voorlaatste aflevering van The Walking Dead seizoen 6 zit er alweer op. Ik moet eerlijk toegeven dat ik lichtjes teleurgesteld ben. Ik had deze aflevering net iets meer actie verwacht. De verhaallijn ging verschrikkelijk traag vooruit en we vielen opnieuw in de herhaling (bijv. Morgan’s visie op leven en dood). Ik hou overigens van verrassingen, maar de cliffhangers van deze week werkten niet bij mij. Dan spreek ik vooral over het einde. Daryl wordt (vermoedelijk) neergeschoten door Dwight, dat willen ze ons alleszins laten geloven. Ik ben van mening dat ze Daryl in de schouder hebben geschoten om hem zo tijdelijk uit te schakelen. Dwight zegt trouwens ook zelf dat alles goed komt. Ik vrees dus niet voor Daryl’s leven. De dood van zo’n personage zou nooit op deze manier afgehandeld worden. Maar ik kraai nog niet te vroeg victorie. De laatste aflevering zou wel eens Daryl’s laatste kunnen zijn…

CONCLUSIE

  • Verhaallijn: 6.8/10
  • Acteerwerk: 7.5/10
  • Spanning and opbouw: 7/10
  • Cinematografie: 6.7/10
  • Compositie: 7/10

FINAL SCORE: ‘EAST’

east.png

 

Volgende week is het de seizoensfinale!

We weten allemaal wel wie zijn opwachting zal maken in de seizoensfinale: de gevreesde Negan. Er wordt ons al lang ingefluisterd dat we afscheid zullen nemen van één van de hoofdpersonages. Laat me even weten wie er volgens jou gaat sterven. Volgende week bespreken we of we het bij het juiste einde hadden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s