Review Game of Thrones (06×08) ‘No One’

‘No One’ is de achtste aflevering van het zesde seizoen van Game of Thrones.

Opgelet voor spoilers! Verder lezen op eigen risico.

Wanneer Jaime zijn opties wikt en weegt, beantwoordt Cersei een verzoek. Tyrion’s plan begint te werken. Arya wordt opnieuw op de proef gesteld. 

15.jpg
Super-Arya laat niet met zich sollen! 

Lady Crane heeft de raad van Arya ter harte genomen. In plaats van een erg breekbare Cersei zet ze nu een op wraak beluste Cersei neer. Wanneer Crane achter de schermen wat van haar rum wil genieten, wordt ze opnieuw gestoord door Arya Stark. Ze ontdekt dat Arya erg gewond is en neemt haar mee naar verblijf. Lady Crane zorgt als een moeder voor Arya. Ze doet ons heel even denken aan Lady Catelyn. Crane verzorgt de wonden van Arya en stelt haar voor om mee te reizen met het toneelgezelschap. Arya legt uit dat ze dit niet kan doen. Lady Crane geeft haar wat ‘milk of the poppy’, waardoor Arya op haar beurt flink kan uitrusten.

Ergens in de Rivierlanden praten enkele mannen over verleidingstechnieken. Het draait al vlug uit op een platvloers gesprek. De mannen merken plotseling op dat de Hound achter hen zit. Met een bijl slacht Sandor de mannen af, waaronder twee leden van de Brotherhood Without Banners die eerder het volk van Septon Ray vermoordden.

De komst van de Red Priestesses in Meereen heeft ervoor gezorgd dat de stad terug tot leven is gekomen. Tyrion’s plannetje is dus m.a.w gelukt. Naar eigen zeggen moet hij enkele dingen gaan oplossen in Westeros. Hij noemt Tyrion de beroemdste dwerg in de wereld en vertrekt uit de stad.

10.jpg
Hopelijk tot vlug, Lord Varys! 

Cersei verneemt dat de Red Keep rijkelijk gevuld is met sparrows. Cersei besluit om dan ook zelf eens een kijkje te gaan nemen. Ze kruist al vlug het pad van Lancel Lannister, die in de naam van de High Sparrow, Cersei komt halen om haar naar de Sept van Baelor te brengen. Cersei toont wat ze in haar mars heeft en negeert Lancel’s bevel compleet. Één van de sparrows valt the Mountain aan en krijgt in de plaats een gruwelijke dood. The Mountain trekt het hoofd van zijn lichaam. Cersei grinnikt en laat Lancel en co. sprakeloos achter.

Brienne en Podrick arriveren in de Rivierlanden. Pod en Bronn praten even bij, terwijl Brienne en Jaime in de tent praten over de Blackfish en Sansa Stark. Jaime complimenteert Brienne voor het vinden van Lady Sansa. Hij waarschuwt Brienne ook voor de koppigheid van de Blackfish. Brienne wil haar best doen om de Blackfish te overtuigen om zich aan te sluiten bij team Sansa in de oorlog tegen Ramsay Bolton. Geen gemakkelijke taak!

De Blackfish blijft hardnekkig volhouden. Hij geeft zijn thuis nooit p. Brienne geeft haar immers niet vlug gewonnen, maar haar pogingen zijn helaas tevergeefs. De Blackfish geeft toe dat hij te weinig manschappen heeft en dat hij zich niet wil overgeven aan Jaime Lannister.

7.jpg
Cersei kiest voor geweld. 

In de Throne Room kondigt Tommen iets belangrijk aan. Hij schaft namelijk het gerechtelijk tweegevecht af, waardoor Cersei in nauwe schoentjes komt te staan. Cersei en Loras zullen zich moeten verantwoorden aan zeven Septons. Tommen heeft het zichtbaar moeilijk met zijn beslissing. Qyburn herinnert Cersei aan het onderzoek dat hij voerde met de Little Birds. Volgens de man zijn ze op nog veel meer terechtgekomen.

In Meereen vertellen Tyrion, Missandei en Grey Worm grappen aan elkaar. Plotseling horen ze de bel weer luiden in de stad. Het zijn de Great Masters die Meereen aanvallen en de macht terug in handen willen nemen nadat Daenerys gevlucht is uit de stad.

Jaime spreekt met Edmure Tully. Hij probeert hem te overtuigen om Riverrun over te geven. Edmure is namelijk de rechtmatige eigenaar van het kasteel. Jaime blijkt weer zijn arrogante zelve te zijn en Edmure ziet hem meteen voor wat hij is. Hij doet Jaime inzien hoe kwaadaardig de Lannisters wel niet zijn en vraagt zich af hoe Jaime kan leven met zichzelf. Jaime antwoordt hem dat hij totaal geen interesse heeft in de Tullys, noch in het kind van Edmure en Roslin Frey. Het enige wat voor hem van belang is, is Cersei Lannister. Edmure houdt zijn woord en geeft Riverrun over aan de Lannisters en Freys. De Blackfish blijft vechten voor zijn thuis tot de dood. Helaas laat die dan ook het leven tijdens het gevecht. Brienne en Podrick ontsnappen en varen veilig weg. Jaime is de enige die hen opmerkt en wuift Brienne uit. Hij heeft duidelijk nog gevoelens voor haar.

22.jpg
Edmure vraagt zichzelf af hoe Jaime met zichzelf kan leven. 

Meereen wordt intussen hardhandig aangevallen door de Great Masters. Tyrion weet even niet meer wat te doen. Missandei en Grey Worm wijzen hem erop dat hij de Master nog mocht vertrouwen. Daenerys komt gelukkig net op tijd Meereen binnengevallen. Ze is niet meteen verheugd om haar stad in deze staat aan te treffen.

The Hound komt Thoros of Myr en Beric Dondarrion tegen. Beric en Thoros hebben de derde man in handen die Septon Ray’s volk uitmoordde. De man wordt samen met twee andere mannen opgehangen. De Brotherhood stelt de Hound voor om zich aan te sluiten bij hen. Ze kunnen een sterke man zoals hem wel gebruiken nu de winter eraan komt.

Arya ontwaakt in Braavos. Lady Crane wordt op een slinkse wijze vermoord door een vermomde Waif. De Waif heeft haar ogen op Arya gezet en jaagt haar achterna. Arya doet haar best om te ontsnappen, maar geraakt daarbij stevig verwond. Ze kan zich uiteindelijk schuil houden in een donker schuurtje dat enkel verlicht wordt door een kaars. De Waif stapt op haar af en maakt haar werk af. Arya snijdt vervolgens de kaars met Needle door, waardoor de Waif haar in het donker moet bevechten.

In the House of Black and White ontdekt Jaqen H’ghar plassen bloed. Hij volgt het spoor en ziet een erg toegetakelde gezicht van de Waif in de Hall of Faces. Achter Jaqen’s rug bedreigt Arya hem met Needle. Jaqen vertelt Arya dat ze eindelijk niemand is geworden. Arya slaat zijn aanbod af en antwoordt dat ze Arya Stark is en dat ze terug naar huis gaat. Arya verlaat de Faceless Men.

27.jpg
The Waif laat Arya niet snel gaan. 

CONCLUSIE

In ‘No One’ stond Arya Stark’s verhaallijn centraal. Deze stelde volgens mij een beetje teleur. Arya blijkt op wonderbaarlijke manier genezen te zijn en rent zonder enig probleem weg van de Waif die haar achterna jaagt. De scène van vorige week waar Arya gestoken werd door de Waif hadden de schrijvers er dan ook beter uitgelaten. Het bracht enkel verwarring met zich mee. Ook vond ik het jammer dat Lady Crane Game of Thrones al zo vroeg verlaten heeft. Ik had graag het alternatief gezien waar Arya het toneelgezelschap vergezelde. De verhaallijn rond Riverrun bevatte zowel positieve als negatieve eigenschappen. Zo vond ik de chemie tussen Brienne en Jaime geweldig en draaide de conversatie tussen Jaime en Edmure Tully uit tot één van de sterkste dialogen van het seizoen. De Blackfish is een sterk personage. Waarom vertoon je zijn dood dan niet op een waardige manier op het scherm, in plaats van off-screen? De broers Clegane zorgden voor het nodige geweld in No One, hetgeen de trage aflevering zeker kon gebruiken. De aankondiging van Tommen bracht de nodige verrassing met zich mee. Tyrion en Varys die afscheid van elkaar namen, was een goede scène. De grappen die Tyrion, Missandei en Grey Worm maakten, waren niet zo op zijn plaats in de aflevering. De scène duurde veel te lang. De aanval van Meereen brengt eindelijk eens wat dynamiek met zich mee in de verhaallijn. Arya VS. the Waif was een degelijke afsluiter. Enkel spijtig dat Arya’s hele verhaallijn in Braavos op weinig uitdraaide. Wil dat zeggen dat heel haar verhaallijn in seizoen 5, waarin Arya traint om niemand te worden, helemaal voor niets was? Ik vrees er een beetje voor…

No One is de laatste aanloop naar de finale van Game of Thrones. Oké, het was een zwakkere aflevering, maar als we verscheidene bronnen mogen geloven, staat ons een geweldige aflevering 9 te wachten. Begrijp me niet verkeerd, No One was nog steeds een zeer entertainende aflevering, maar voor een achtste aflevering had ik er iets meer van verwacht. Denk maar eens terug aan Hardhome of The Mountain and the Viper. Niet van dat niveau, dus. Wel degelijk materiaal. Op naar de voorlaatste aflevering zou ik zeggen!

SCORE

Verhaallijn: 8,1/10
Acteerwerk: 8,8/10
Actie and opbouw: 7,5/10
Cinematografie: 8,5/10
Compositie: 8,2/10

1.png

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s